Vergelijking van de voordelen van warmdip galvanisatie en aluminium

January 5, 2024
Laatste bedrijfsnieuws over Vergelijking van de voordelen van warmdip galvanisatie en aluminium

Warmdip galvanisatie en aluminium zijn twee veel voorkomende methoden om metalen te behandelen om corrosie te voorkomen, en elk heeft zijn eigen set van voordelen en nadelen.

met een gewicht van niet meer dan 10 kg
Voordeel:

Goede anti-corrosie prestaties: Hot-dip galvaniseren kan effectief corrosie in de atmosfeer weerstaan en de levensduur van metalen producten verlengen.
Corrosiebestendigheid: de zinkcoating biedt stabiele corrosiebestendigheid onder verschillende omgevingsomstandigheden, waaronder vochtige, zure en alkalische omgevingen.
Verhoogde sterkte: Het galvanisatieproces verhoogt de hardheid van het metaaloppervlak, waardoor het materiaal duurzamer wordt.
Veel gebruikt: Warmdip galvaniseren wordt veel gebruikt bij de vervaardiging van bouwmaterialen, leidingen, beveiligingsrails, auto-onderdelen, enz.
Nadelen:

Relatief zwaar gewicht: de gegalvaniseerde laag is relatief dik, waardoor het gewicht van het metaalproduct kan toenemen.
Ruwder uiterlijk: gegalvaniseerde oppervlakken bieden mogelijk niet zo glad en gelijkmatig uiterlijk als andere coatings.
van aluminium:
Voordeel:

Het gebruik van aluminiumproducten kan het totale gewicht verminderen en is geschikt voor toepassingen die lichtgewicht vereisen.
Geen roest: Aluminium heeft een eigen oxidefolie die verdere corrosie voorkomt, dus er is geen extra corrosiebehandelingen nodig.
Elegant uiterlijk: Aluminium heeft een glad oppervlak en een goede textuur, waardoor het geschikt is voor toepassingen die hoge eisen aan het uiterlijk stellen.
Nadelen:

Lagere hardheid: in vergelijking met andere metalen heeft aluminium een relatief lage hardheid en is het mogelijk niet geschikt voor sommige gelegenheden met hoge sterktevereisten.
Hoog geleidingsvermogen: de geleidbaarheid van aluminium kan een probleem zijn voor sommige toepassingen die isolatie van elektrische stroom vereisen.
Bij de keuze tussen warmverzinking en aluminium moet u de voor- en nadelen afwegen op basis van uw specifieke toepassing, behoeften en budget.Warmdip galvaniseren kan geschikter zijn, terwijl voor toepassingen waarbij lichtgewicht en uiterlijk worden gezocht, aluminium geschikter kan zijn.